BCS PowerSafe 710 / 720 / 730 / 740 / 746
U bevindt zich nu op induma.be / Tips
Tips
Geschenktips

Onze suggesties:

Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden. Vraag er ons naar. 
Steeds tot uw dienst.

 
Winteronderhoud Grasmaaiers

Beste klant,

De winterperiode is een ideale tijd om de maaier eens grondig te onderhouden. 
Een goed onderhouden machine werkt beter, gaat langer mee en is veiliger !

En last bus not least, U vermijdt vervelende wachttijden in het voorjaar.

Dank u.

 
Brandstof

Om de aardolievoorraden en het klimaat te sparen, werd in heel de EU de brandstof E10 ingevoerd. De benaming E10 is een afkorting: ‘E’ staat voor ethanol, een soort van alcohol die bij de benzine gevoegd wordt. Het getal 10 maakt duidelijk dat het aandeel ethanol tot 10 % mag bedragen. De gebruikelijke superbenzine met maximum 5 % ethanol – blijft nog beschikbaar.

E10 is te herkennen aan de benamingen ‘NormalE10’, ‘SuperE10’ of ‘SuperPlusE10’ op de tankpistolen of -pompen.  De brandstof E10 is in principe geschikt voor alle STIHL motorzagen en motormachines en voor VIKING tuinmachines  met motoren van Briggs & Stratton, Kawasaki en Kohler. Een aanpassing van de carburator kan eventueel  nodig zijn om de gewijzigde samenstelling van de brandstof te compenseren. Als dat nodig is, raden we aan om  u tot een STIHL vakhandelaar te wenden.

STIHL raadt aan om een tweetaktmengsel dat met de brandstof E10 bereid is, niet langer dan 30 dagen te  bewaren om de mate waarin de brandstof ‘ontmengd’ wordt, te beperken. In deze context betekent ontmengen  dat het vocht in de lucht zich met het ethanol bindt en op de bodem van het benzineblik neerslaat. Dat kan  vervolgens tot een probleem leiden bij de werking van de motor. Ontmengde brandstof kan zelfs na krachtig  roeren niet meer probleemloos gebruikt worden.

In principe kunnen ongeschikte brandstoffen of een mengverhouding olie/brandstof die van de voorgeschreven  waarde afwijkt, motorschade tot gevolg hebben.

Voor probleemloos starten : gebruik bij voorkeur de voorgevormde benzine ASPEN – blijft meer dan 1 jaar goed : bestaat zowel in 2-takt als 4-takt.

 
ASPEN Brandstof

Uw machine die bij ons binnenkomt in onderhoud wordt opgevuld met ASPEN brandstof.

Waarom ?

Omdat wij steeds meer problemen ondervinden met de gewone benzine waar sedert vorig jaar 5% ethanol aan toegevoegd wordt.

Klik op deze link voor meer info.

 
© 2024 induma tuinmachines - disclaimer